KST og Tungebånd

KST og Tungebånd

Kursus nr. M2405


Få viden og redskaber til at hjælpe spædbørn, børn og voksne med spændinger på grund af stramt tungebånd! 

På dette kursus får du en grundig gennemgang af stramt tunge-, læbe- og kindbånd. Vi dykker ned i embryologi og udforsker det genetiske perspektiv for at afdække de underliggende årsager. Samtidig får du en forståelse for udviklingen af dette fænomen gennem historien.

Hvad definerer egentlig et stramt tungebånd? Vi afklarer denne vigtige definition og giver dig en omfattende indsigt i tungens funktion og anatomi. Vi ser også på både anterior- (ATT) og posterior- (PTT) tonguetie, så du kan identificere forskellige former for stramt tungebånd.

Er du usikker på, hvad et stramt tungebånd er hos spædbørn? Vi vil lære dig, hvilke tegn du skal være opmærksom på, og hvordan du kan identificere det hos spædbørn og småbørn. Vi dykker også ned i, hvordan stramt læbebånd og kindbånd kan påvirke anatomien.

Du vil ikke kun få teoretisk viden, men også praktiske færdigheder. Du vil lære en simpel udgave af undersøgelse af båndene og vi gennemgår de nationale kliniske retningslinjer for dette. Du vil få information om, hvordan løsning /klipning af tunge- og læbebånd udføres hos ØNH-læger og tandlæger i udlandet. Vi vil også diskutere, hvordan man bedst kan tilrettelægge disse procedurer før og efter klipningen samt hvilke eksperter, vi kan samarbejde med.

Hvad angår behandling i forbindelse med stramt tungebånd, bruger vi vores viden fra KST og Fascia behandling til at afspænde områder af kroppen, der kan blive påvirket, herunder kranie, kæbe, tunge, hals, nakke, bryst, mave, bækken, ben og fødder. Samtidig vil du blive introduceret til Anatomy Trains – som vi vil bruge som tilgang til at løsne spændinger og genoprette balance i den sammenhængende krop.

Få baggrundsviden og redskaberne inden for dette felt til at hjælpe og vejlede dem, der lider af spændinger på grund af stramt tungebånd. Tilmeld dig nu og tag det første skridt mod at gøre en forskel!


På dette kursus benytter vi Biomekanisk KST og Fascia teknikker


Forudsætning: KST grunduddannelse med mindst et børnekursus


Dato: 3-4. oktober 2024, torsdag og fredag kl. 9 -16 

2 undervisningsdage i alt 15 lektioner

Hvor: Toldboden 3. 8800 Viborg

Pris: kr. 2800,-

Underviser: Mette Dam Larsen tlf. 6140 0276


Max deltagere: 8 kursister (vi forbeholder os retten til at aflyse kurset, hvis der er færre end 6 tilmeldte kursister).

Giver RAB vedligeholdelsespoints.

 


KST baby